Wat zijn opties?

Opties zijn financiële producten die op de beurs verhandeld worden. Door hier slim mee om te gaan, kan er met relatief weinig risico wekelijks een interessant rendement worden behaald.

Er bestaan opties op allerlei financiële producten, zoals aandelen, grondstoffen en indexen. ElkeWeekGeld.nl maakt enkel gebruik van opties op de AEX of EuroStoxx50 index. Deze EuroStoxx50 is een index van de 50 grootste bedrijven van Europa.

Opties kun je kopen of verkopen. ElkeWeekGeld.nl verkoopt uitsluitend opties. Door het verkopen van opties wordt er een verplichting aangegaan. Deze verplichting houdt in dat je de index na een bepaalde tijd koopt op een vooraf afgesproken prijs. Voor deze verplichting krijg je geld, de zogenaamde optie-premie. Om de verplichting aan te gaan dien je geld aan te houden op je beleggingsrekening. De hoogte hiervan verschilt per bank of broker, maar is gemiddeld ongeveer 5000 euro voor de AEX en 3000 euro voor de Eurostoxx50.

Opties zijn er met verschillende looptijden, bijvoorbeeld 1 dag, 1 week of 1 maand.

ElkeWeekGeld.nl werkt uitsluitend met dag- en weekopties. De aangegane verplichting duurt dan ook precies 1 dag of 1 week.

Meer informatie over opties vind je hier.

Let op: beleggen met opties brengt kosten en risico’s met zich mee die niet voorkomen bij sparen. Je kunt (een deel van) je inleg of méér verliezen.