Uitleg systemen

3 systemen

ElkeWeekGeld.nl biedt momenteel 3 systemen aan. 2 systemen genereren wekelijks een transactie: het Eurostoxx systeem en het NQ Automatisch Volgen systeem. Deze laatste index is een mandje met daarin de 50 grootste Europese bedrijven. Daarnaast biedt ElkeWeekGeld.nl een systeem aan dat elke dag een positie inneemt op de AEX index.

Als u een abonnement afsluit op het NQ Automatisch Volgen Systeem, dan krijgt u alle informatie die nodig is om snel te starten met dit systeem. Zo heeft u een beleggingsrekening nodig bij online broker Mexem. Waar nodig helpen wij met het openen van een rekening. Als de beleggingsrekening is geopend, dan nemen wij namens u de optieposities in op uw rekening.

Als u een abonnement afsluit op het AEX of Eurostoxx systeem, dan krijgt u 1 keer per week (bij de weeksystemen) of per dag (bij het dagsysteem), een e-mail waarin duidelijk staat welke optie positie ikzelf inneem. Daarnaast krijgt u voor de weeksystemen ook nog een SMS bericht. De informatie over de in te nemen positie is berekend door het door mijzelf ontwikkelde systeem. Wilt u deze informatie ook gebruiken, dan heeft u hiervoor een beleggingsrekening nodig. Het maakt daarbij niet uit welke bank of broker u gebruikt. Door mijn samenwerking met Lynx en Saxo bank is het innemen van een positie bij deze brokers eenvoudig en snel. Er kan gebruik gemaakt worden van een link in de email/SMS. Via deze link staat de order bij Lynx en Saxo al klaar en hoeft deze alleen nog maar goedgekeurd te worden.

Het schrijven van opties

Het systeem gaat uit van het schrijven van 2 opties op de index. In optietermen: een “Short Strangle”. Hierdoor creëert u een bandbreedte waarbinnen de aandelenindex zich mag bewegen. Als de index binnen een week (of dag bij het AEX Dagoptie Systeem) niet onder of boven de door het systeem gestelde bandbreedte komt, dan mag u het geld dat u hebt gekregen voor het aangaan van deze optiepositie houden. En daarmee maakt u winst. Hiervoor heeft u ongeveer 3.000 euro nodig als u dit doet op de EuroStoxx50 index, 5.000 euro voor de AEX index en 20.000 euro voor het NQ Automatisch Volgen Systeem. Dit zijn gemiddelde bedragen, en deze kunnen afwijken afhankelijk van welke bank of broker u gebruikt.

U kunt dit uiteraard ook met meer optieposities doen, dan heeft u een veelvoud van 3.000, 5.000 of 20.000 euro nodig.

Risicomanagement

Komt de index in de buurt van de door het systeem berekende grens, dan wordt de optiepositie gesloten. Dit houdt in dat de transactie gesloten wordt met verlies. Let op: beleggen met opties brengt kosten en risico’s met zich mee die niet voorkomen bij sparen. U kunt (een deel van) uw inleg of meer verliezen. Het risico is het grootst bij een eventuele gap. Zo is bijvoorbeeld de Amsterdamse optiebeurs dagelijks tot 17:30 geopend, en opent de eerstvolgende handelsdag weer om 09:01. Buiten deze beurstijden kunnen er gebeurtenissen plaatsvinden die van invloed zijn op de beurs. De slotstand van de voorgaande dag kan dus afwijken van de nieuwe openingskoers. Indien deze nieuwe openingskoers dusdanig verschilt van de slotkoers van de voorgaande handelsdag, kan dit van grote invloed zijn op de nieuwe optiepremies. Eventuele stoploss-niveaus kunnen worden overgeslagen, waardoor het verlies groter kan zijn dan een meegegeven stoploss-niveau.

Risicobeheersing is dus cruciaal. Daarom is het systeem opgebouwd uit risicobeperkende maatregelen. Zo neemt het systeem bijvoorbeeld geen positie in, als er grote risico’s worden verwacht.

Goede rendementen

Het systeem kiest een dusdanig veilige onder- en bovengrens, dat deze bijna nooit met verlies gesloten hoeft te worden. En daarmee verdient u dus bijna elke week geld! Historisch komen de resultaten uit op meer dan 20% per jaar en door de bandbreedte kunt u dus geld verdienen, als de beurs stijgt, daalt of gelijk blijft.

Doet u mee?

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.