Uitleg opties

Opties zijn financiële producten die op de beurs verhandeld worden. Door hier slim mee om te gaan, kan er met relatief weinig risico wekelijks een interessant rendement worden behaald.

Er bestaan opties op allerlei financiële producten, zoals aandelen, grondstoffen en indexen. ElkeWeekGeld.nl maakt enkel gebruik van opties op de AEX, Nasdaq en EuroStoxx index. De EuroStoxx is een index van de 50 grootste bedrijven van Europa.

Opties worden gekocht of verkocht. ElkeWeekGeld.nl verkoopt uitsluitend opties. Door het verkopen van opties wordt er een verplichting aangegaan. Deze verplichting houdt in dat u de index na een bepaalde tijd koopt of verkoopt voor een vooraf afgesproken prijs. Voor deze verplichting krijgt u geld, de zogenaamde optie-premie. Om de verplichting aan te gaan dient u geld aan te houden op uw beleggingsrekening. De hoogte hiervan verschilt per bank of broker, maar is gemiddeld ongeveer 5.000 euro voor het AEX optiesysteem, 20.000 euro voor het NQ Automatisch Volgen Systeem en 3.000 euro voor het Eurostoxx Weekoptie Systeem.

Opties zijn er met verschillende looptijden, bijvoorbeeld 1 dag, 1 week of 1 maand.

ElkeWeekGeld.nl werkt uitsluitend met dag- en weekopties. De aangegane verplichting duurt dan ook precies 1 dag of 1 week.

Let op: beleggen met opties brengt kosten en risico’s met zich mee die niet voorkomen bij sparen. U kunt (een deel van) uw inleg of meer verliezen.

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.