Resultaten (rendement & risico) 2020
Kijken we terug op 2020, dan denken we niet direct aan rendement. Iedereen zal denken aan Covid-19. De coronapandemie heeft de beurzen behoorlijk in zijn greep gehouden. Dit zorgde voor een enorme crash in maart 2020. Zelden was de beurs zo snel zo hard gedaald. En nog steeds zijn de gevolgen voor verschillende bedrijven ingrijpend. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de reisbranche, kledingzaken en de horeca. Maar, door het snel en adequaat ingrijpen van Centrale Banken over heel de wereld is een verdere beursdaling voorkomen. Sterker nog, de beurzen begonnen aan een indrukwekkend herstel.
Een andere gebeurtenis om niet te vergeten waren de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Met daarbij de grote vraag: zou Trump herkozen worden? En wat zou er gebeuren als dat niet zo zou zijn? Ook dit had een grote invloed op de beurs. Waar velen chaos en een dalende beurs verwachtte, gebeurde het omgekeerde. De beurzen begonnen voor enkele dagen voor de verkiezingen met een indrukwekkende opmars die maar liefst 10 dagen duurde. De AEX steeg in die 10 dagen met 14%.
Ik vond deze 3 beursbewegingen de grootste en meest opmerkelijke van 2020. Dus eerst een forse crash, daarna krachtig herstel en vervolgens doorstijgen tijdens de Amerikaanse verkiezingen.
En uiteraard speelden er ook andere zaken, zoals China en de handelsoorlog. Maar ook de Brexit en het vaccinnieuws. Het was ook ongetwijfeld het jaar van de edelmetalen, die mooie rendementen lieten zien. Ook Bitcoin steeg aanzienlijk. Maar vooral het feit dat je in 2020 geld toe kreeg als je olie kocht, zal mij altijd bijblijven.
Rendement én risico
Zoals gezegd was 2020 een bijzonder beursjaar. En dat zie je ook terug bij de verschillende aanbieders van beleggingssystemen. Zo zag ik in de loop van 2020 verschillende advertenties van systemen waar je in kunt beleggen. Al die systemen laten schitterende resultaten laten zien… vanaf april! Vaak is er dan gestart met een ‘nieuw’ systeem. Door de grote stijging na het instappen van de Centrale Banken, was het niet zo moeilijk om goede resultaten te laten zien. Het gaat er uiteraard om wat de resultaten waren in maart, tijdens de grote daling door de coronapandemie. Als je dan ook goede resultaten kunt laten zien, dan weet je dat je met een goed systeem te maken hebt. Helaas worden resultaten vaak gemanipuleerd. Zo weet ik dat in sommige gevallen de grote verliezen uit maart snel van de websites zijn weggehaald. Zo lijkt het net alsof er die maand geen transacties zijn gedaan en dus ook geen verliezen zijn geleden. Goed opletten dus!
Nu beleg ik zelf al 33 jaar en ken ik alle aspecten van het beleggen wel. Ik weet dus ook op welke manier er gemanipuleerd wordt met de resultaten en neem gerust contact met mij op voor meer voorbeelden. Ik heb daar zelf een ontzettende hekel aan. Daarom laat ik alle resultaten transparant zien op de website en deze blijven daar gewoon staan.
Dan moet mij nog iets van het hart. Iedereen is uiteraard benieuwd naar de rendementen. Maar doorgewinterde beleggers weten dat het niet alleen om rendement gaat maar vooral om risico. En daar wordt vaak niet naar gekeken. Maar dat is uiteraard wel belangrijk. Want hoeveel geld heb je tussendoor verloren om te komen tot het rendement? Als je (te)veel geld verliest, dan kan het wel eens over en uit zijn. Daarnaast: past het genomen risico wel bij jouw beleggingsprofiel? Belangrijk om op te letten dus. Als je een aanbieder van beleggingssystemen ziet en je leest of hoort niks over het risico, vraag er dan naar of ga niet met die aanbieder in zee.
Hoe verging het de systemen van ElkeWeekGeld.nl?
Dan nu de resultaten van ElkeWeekGeld.nl. En met resultaten bedoel ik de rendementen én de gerealiseerde risico’s.
ElkeWeekGeld.nl biedt momenteel 3 systemen aan. 2 systemen genereren wekelijks een transactie. 1 systeem voor de AEX index en 1 voor de Eurostoxx50 index. Deze laatste index is een mandje met daarin de 50 grootste Europese bedrijven. Daarnaast heb ik een systeem dat elke dag een positie inneemt op de AEX.

ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem
Het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 3.7%. Het kwartaalrendement bedraagt 7.2% en het jaarrendement komt op 20.4%. We hadden 2 weken waarin we een verlies noteerden. Alle andere weken eindigden met winst. We zaten 37 weken in een positie, de andere weken bleven we aan de zijlijn zonder positie. Het maximale verlies/drawdown bedraagt 1.8%. Als je bedenkt hoe uitzonderlijk het jaar 2020 is verlopen, dan ben ik trots op een resultaat van meer dan 20%, met slechts twee keer een klein verlies. Ter vergelijking, het maximale verlies van de AEX index kwam uit op 39%. Het rendement van de AEX was 5.7%* en daarmee deed het systeem het bijna 4x keer beter dan de AEX index. Uit de grafiek hieronder blijkt ook hoe stabiel en geleidelijk het rendement is gerealiseerd. Precies zoals het systeem bedoeld is.

ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem
Het ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 4.5%. Het kwartaalrendement bedraagt 0.9% en het jaarrendement komt op -12.1%. Bij dit systeem hadden we 4 keer een verliesweek. Alle andere weken eindigden met winst. We zaten 41 weken in een positie, de andere weken bleven we aan de zijlijn zonder positie. Het maximale verlies/drawdown bedraagt 26%. Ter vergelijking, het maximale verlies van de Eurostoxx50 index kwam uit op 40%. Het rendement van de Eurostoxx50 was negatief: -3.4%* en daarmee deed het systeem het slechter dan deze index. Dit systeem heeft een iets hoger risico profiel dan het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem en daardoor meer kans op een hoger rendement. Dat bleek in zo’n turbulent jaar als 2020 echter iets in ons nadeel te werken. Daarnaast zat er een imperfectie in het model, die we hebben aangepast (meer informatie hier). Zou je hiervoor corrigeren, dan wordt het jaarrendement positief: 14.6%.

ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem
Het ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 3.9%. Het kwartaalrendement bedraagt 12.3% en het jaarrendement komt op 31.7%. We hadden 8 dagen waarop we een verlies noteerden. Alle andere dagen waarop we een positie hadden ingenomen eindigden met winst. Het maximale verlies/drawdown bedraagt 5.4%. Als je bedenkt hoe uitzonderlijk het jaar 2020 is verlopen, dan ben ik trots op een resultaat van bijna 32%, met slechts een maximaal verlies van 5.4%. Ter vergelijking, het maximale verlies van de AEX index kwam uit op 39%. Het rendement van de AEX was 5.7%* en daarmee deed het systeem het bijna 6x keer beter dan de AEX index. Het ElkeWeekGeld.nl Dagoptie Systeem heeft een ander algoritme dan de weeksystemen. Het risico is groter. Daar staat een groter potentieel rendement tegenover en zoals dit jaar en voorgaand jaar blijkt, worden deze rendementen ook gerealiseerd. Ik ben halverwege 2019 gestart met het aanbieden van dit systeem.

Zoals gebruikelijk zijn de genoemde rendementen en risico’s bruto bedragen, dus voor transactiekosten. Dit doe ik omdat de transactiekosten bij alle brokers verschillen. Afhankelijk van welke broker je gebruikt geeft dit dus verschillende netto rendementen. Het aantal transacties dat we doen verschilt uiteraard per jaar, maar om je een idee te geven; voor de weekoptie systemen bedragen de transactiekosten bij een goedkope broker ongeveer 1.5% per jaar. Voor het ElkeWeekGeld.nl Dagoptie Systeem moet je denken aan ongeveer 4% per jaar.

Omdat de ElkeWeekGeld.nl systemen rendement genereren bij stijgingen, dalingen en zijwaartse koersen, heb ik het volste vertrouwen in wederom een succesvol jaar. Alleen als het in 1 week heel hard stijgt of daalt dan maken we verlies. Maar de weeksystemen zijn getest op robuustheid vanaf 1 januari 2000, dus ze kunnen wel een stootje hebben. En dat blijkt wel uit de goede resultaten.
Wil je het jaar goed beginnen? Profiteer dan ook van deze resultaten! Klik Hier.
Heb je vragen naar aanleiding van deze mail? Neem contact op!