Resultaten 2e kwartaal 2022

Het was een goed eerste half jaar….

 

….maar niet voor iedereen.

Slechtste eerste half jaar in een halve eeuw
Bron: Bloomberg 2 juli 2022

En de vraag is wat het komende half jaar ons gaat brengen.

 

In het tweede kwartaal van dit jaar was het voor de meeste beleggers moeilijk om een positief rendement te behalen. De meeste beurzen sloten het kwartaal af met rode cijfers. Zo eindigde onze AEX met een negatief rendement van meer dan 9%. Daarmee is het rendement van de AEX het eerste half jaar negatief: -18%.

Hoe onze systemen het hebben gedaan zie je hieronder:

Resultaten 2e kwartaal 2022

Resultaten ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem

Dit systeem heeft het hoogste risico van alle ElkeWeekGeld.nl systemen. Ook maken we vaker verlies. In principe krijgen we er een hoger rendement voor terug. Het tweede kwartaal kenmerkte zich door soms grote dagelijkse uitslagen. Deze heftige dagelijkse bewegingen, mede veroorzaakt door de vrees voor een hoge inflatie, stagflatie en een recessie, zorgden ervoor dat we dit kwartaal twee keer een beperkt verlies maakten. We sluiten het kwartaal af met een positief rendement van 3%. En daarmee deed dit systeem het ruimschoots beter dan de AEX.

 

Slechtste start in 50 jaar
Bron: New York Times 30 Juni 2022

 

Resultaten ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem behaalde het tweede kwartaal een rendement van 2%. Het was een turbulent kwartaal waardoor het systeem enkele weken aan de zijlijn stond. Hierdoor liepen we minder risico, en hadden we een bescheiden rendement. De weken waar we een positie hadden ingenomen, waren allemaal winstgeven. Met een rendement van 2% deden we het fors beter dan de AEX. We noteren een outperformance van 11%!

Resultaten ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem heeft een iets hoger risicoprofiel dan het AEX Weekoptie Systeem. Hierdoor hebben we meer weken een positie gehad en realiseerden we een positief rendement van 6%. De Eurostoxx50 index, de index met daarin opgenomen de 50 grootste bedrijven van Europa, presteerde nog slechter dan de AEX index en behaalde een negatief rendement van -12% in het tweede kwartaal. Daarmee behaalden we een fors beter resultaat dan de index. Hiermee komt het verschil tussen ons systeem en de index voor het eerste half jaar op 33%. En daarmee wordt het bewijs geleverd dat de optiesystemen werken volgens verwachting, ook bij een dalende markt.

 

Verschrikkelijk 1e half jaar
Bron: Barron’s 1 juli 2022

 

Nu is een goed moment om te starten met een van mijn systemen

Ik krijg wel eens de vraag wanneer het een goed moment is om te starten met een van mijn systemen. Het beste moment ligt in het verleden. We hebben immers al behoorlijke rendementen gerealiseerd.

Het een na beste moment om te starten is vandaag!

Je ziet het, de systemen maken bijna nooit verlies en genereren rendementen bij stijgende, dalende en gelijkblijvende koersen. Hoe gaat het met je portefeuille als de AEX het komende half jaar verder daalt? Voor mijn systemen maakt dat niks uit. Gestaag maken we elke week een klein rendement om aan het eind van het jaar uit te komen op een mooi percentage. Het is makkelijk, het kost je 1 minuut per week en je hebt geen kennis of ervaring nodig.

Klik hier voor meer informatie en wordt ook een tevreden deelnemer aan een van mijn systemen.

Met vriendelijke groet,

Bram Voermans
Bedenker en oprichter van “Elkeweekgeld.nl”

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.