Resultaten 2022

 

2022 was voor de meeste beleggers een teleurstellend beursjaar. Voor beleggers was 2022 het slechtste jaar sinds het financiële rampjaar 2008. Onze AEX Index leverde 14 procent in. De Amerikaanse Nasdaq verloor zelfs 1/3 van haar waarde.

Een sterke rentestijging leidde tot een crash van obligaties. Zelfs de veilig geachte Amerikaanse Treasuries daalden met 16%, de grootste daling sinds de Amerikaanse Burgeroorlog in 1788! Ook was het verlies bij techbedrijven groot. Amazon is in 2022 gehalveerd en Google is met 40% gedaald om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ook crypto ging niet goed, 75% van de waarde ging in rook op. Het is ineens behoorlijk stil rondom crypto’s. Ook over zogenaamde NFT’s hoor je niemand meer.

De dalingen zijn nog erger wanneer je bedenkt dat de geldontwaarding ook nog eens extreem was.

En als je dacht dat je met spaargeld goed zat, dat werd door de inflatie 10% minder waard.

Hoe slecht je resultaten ook waren, slechter dan Elon Musk kan je het niet gedaan hebben. Hij kwam in het Guiness World Records-boek met het grootste verlies aller tijden.

 

Hoe deden de ElkeWeekGeld.nl optie-beleggingssystemen het in 2022?

Dan nu de resultaten van ElkeWeekGeld.nl. En met resultaten bedoel ik de rendementen én risico’s. Dat laatste wordt door sommige partijen niet transparant gemaakt. Voor mij is dit het aller belangrijkst bij beleggen.

ElkeWeekGeld.nl heeft momenteel vier systemen. Drie systemen genereren wekelijks een transactie. Eén systeem voor de Nasdaq index, één voor de Eurostoxx index, en één voor de AEX Index. Daarnaast heb ik een systeem dat elke dag een positie inneemt op de AEX.

ElkeWeekGeld.nl rendemenet 2022 met opties

1. AEX Dagoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 3%. Het laatste kwartaal bedraagt het rendement 8%. Het jaarrendement komt op 9%. In 2022 waren er 11 dagen waarop we een verlies noteerden. Alle andere dagen waar een positie was ingenomen eindigden met winst. Het maximale verlies op 1 dag bedroeg 11%. Het maximale cumulatieve verlies was 12.6%. Voor het Dagoptie Systeem was het een lastig jaar, vergelijkbaar met de kredietcrisis. De dagelijkse uitslagen waren groot en onvoorspelbaar. Vooral in het eerste kwartaal. Vanaf mei is het systeem gestaag met meer dan 20% gestegen. Dit systeem realiseerde een mooie outperformance ten opzichte van de AEX index. Het rendement van de AEX index was -14%.

Het totaalrendement van ons AEX Dagoptie Systeem is het grootst van alle systemen en bedraagt sinds de start in juli 2019 99%. Over deze periode presteert het systeem ook ruimschoots beter dan de AEX index, zowel qua risico als rendement. Deze maand staat dit systeem al op een plus van 5%.

 

2. AEX Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 2%. Het kwartaalrendement bedraagt 4% en het jaarrendement komt op 13%. Er was 1 week waarin we een verlies noteerden. Alle andere weken eindigden met winst. Het maximale verlies bedroeg 1.6%. Hiermee hebben we de AEX index ruimschoots verslagen zowel qua risico als rendement. Dat het systeem risico als uitgangspunt heeft wordt hiermee bewezen.

Dit systeem bleef regelmatig aan de zijlijn in 2022. Hierdoor hebben we wat rendement misgelopen, maar die weken hadden we ook geen risico. Wel zo prettig in een beleggingsjaar zoals 2022.

 

3. Eurostoxx Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx Weekoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 2%. Het kwartaalrendement bedraagt 6% en het jaarrendement komt op maar liefst 26%. Er was 1 week waarin we een verlies noteerden. Alle andere weken eindigden met winst. Het maximale verlies bedroeg 1.4%. Ter vergelijking, het rendement van de Eurostoxx index was -12%. Daarmee presteert dit systeem zowel qua risico als rendement fors beter dan de Eurostoxx index. Dit systeem heeft een iets hoger risicoprofiel dan het AEX Weekoptie Systeem. Zo zit het Eurostoxx Weekoptie Systeem vaker in de markt en had daardoor ook een hoger rendement dan het AEX Weekoptie Systeem. Uit de grafiek hierboven blijkt ook hoe stabiel en geleidelijk het rendement is gerealiseerd. Precies zoals het systeem bedoeld is.

 

4. Nasdaq Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl Nasdaq Weekoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 1%. Het kwartaalrendement bedraagt 7% en het jaarrendement komt op maar liefst 34%. In 2022 maakte dit systeem geen enkele week verlies! Het rendement van de Nasdaq index was -33%. Ook dit systeem had een forse outperformance van liefst 67% ten opzichte van de index. Dit systeem is overigens alleen te volgen bij Interactive Brokers/Lynx.

ElkeWeekGeld.nl resultaten 2022 met opties

Hoe wordt het rendement berekend?

Margin is het bedrag dat je als borg moet aanhouden bij een bank of broker voor het innemen van de optiepositie. Voor de berekening van het rendement ga ik uit van een gemiddelde margin van 5.000 euro per optiepositie op de AEX. Voor het Eurostoxx systeem ga ik uit van een gemiddelde margin van 3000 euro en bij het Nasdaq systeem 20.000 euro. Hoe hoog deze borg is, verschilt. Zo ligt de borg voor de Eurostoxx bij bijvoorbeeld Lynx ongeveer tussen de 3.000 en 3500 euro. Bij Saxo ligt dit lager en zit het rond de 2.500-3.000 euro. Omdat iedereen bij een andere broker zit, ga ik bij dit systeem uit van een gemiddelde margin van 3.000 euro. Hierdoor hangen de genoemde rendementen af van de gebruikte bank of broker, en kunnen iets hoger of lager zijn. Ook transactiekosten kunnen variëren per bank of broker en zo het rendement beïnvloeden.

Verwacht rendement in 2023

Tot nu toe is de maand januari voor de beurzen een goede maand. Ook mijn systemen zijn het jaar goed begonnen. Ik verwacht dit jaar weer voor alle systemen dubbele cijfers aan rendement te genereren, met een lager risico dan de index.

Heb je interesse in het volgen van één van mijn systemen?

Kijk dan hier voor meer informatie.

Of maak een belafspraak met mij.

 

Met vriendelijke groet,

Bram Voermans
Bedenker en oprichter van “Elkeweekgeld.nl”

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.