Resultaten 1e kwartaal 2023

De eerste drie maanden van dit jaar waren zeer gemakkelijke maanden om te beleggen. Alle beurzen stegen fors en eigenlijk maakte het niet zoveel uit waar je je geld in stopte. Een uitzonderlijk kwartaal en het is natuurlijk zeer de vraag of de rest van het jaar ook zo goed blijft. Maar hoe hebben onze systemen gepresteerd in de eerste drie maanden van 2023? Dat zie je hieronder:

Resultaten eerste kwartaal 2023

Resultaten Eurostoxx Weekoptie Systeem

Het Eurostoxx50 Weekoptie Systeem heeft een iets hoger risicoprofiel dan het AEX Weekoptie Systeem. Daar staat tegenover dat het rendement in het algemeen ook iets hoger is. Dat zien we ook terug in het eerste kwartaal. We maakten een positief rendement van 6%. En daarmee zijn we goed op weg naar het verwachte gemiddelde jaarrendement van 25%. Het systeem maakte 1 week een bescheiden verlies van 0,1%. De Eurostoxx50 index, de index met daarin opgenomen de 50 grootste bedrijven van Europa, presteerde in het eerste kwartaal fors beter en behaalde een rendement van 14%. Daarmee deed ons systeem het slechter dan de index. Bekijken we het over een iets langere periode, dan blijkt dat na 5 kwartalen de index op een bescheiden plus van 2% staat. Met een rendement van 32% doet het Eurostoxx Weekoptie Systeem het fors beter.

 

Resultaten Nasdaq Weekoptie Systeem

Het Nasdaq Weekoptie Systeem heeft van alle weekoptie systemen het hoogste risico. Bij dit systeem gaan we uit van een gemiddeld rendement van 30% per jaar. Nu hadden we vorig jaar een goed jaar met geen enkele week verlies. Dit kwartaal hadden we één week een acceptabel verlies, waardoor het kwartaalresultaat licht negatief is geëindigd. De Nasdaq index deed het dit kwartaal uitstekend, met een plus van 20%. Kijken we naar het rendement over de afgelopen 15 maanden, dan zien we dat de Nasdaq nog 13 procent in de min staat. Het Nasdaq Weekoptie Systeem verslaat de index met een rendement van 33%. De verwachting is dat we later dit jaar een mooi jaarrendement genereren tegen acceptabele risico’s.

 

Resultaten AEX Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem behaalde het eerste kwartaal een rendement van 5%. Dit is het meest veilige en defensiefste systeem van ElkeWeekGeld.nl. Met een rendement van 5% in het eerste kwartaal zitten we precies op het verwachte jaarrendement van 20%. Het systeem maakte geen enkele week verlies. Elke week geld dus voor de deelnemers aan dit systeem. Door het grote aantal deelnemers zit dit systeem vol. Het is momenteel niet mogelijk een abonnement af te sluiten voor dit systeem.

 

Resultaten AEX Dagoptie Systeem

Het AEX Dagoptie Systeem is het meest risicovolle systeem van ElkeWeekGeld.nl. Dit systeem had een goede start met maandrendementen in januari en februari van respectievelijk 5% en februari 6%. Maart was voor dit systeem een lastige maand, waardoor het kwartaalrendement uiteindelijk uitkwam op 2%. Naar aanleiding van de resultaten in maart hebben we enkele aanpassingen aan het systeem gedaan. Dit heeft in april al voor goede rendementen gezorgd.

 

Hoe wordt het rendement berekend?

Margin is het bedrag dat je als borg moet aanhouden bij een bank of broker voor het innemen van de optiepositie. Voor de berekening van het rendement ga ik uit van een margin van 5.000 euro per optiepositie op de AEX. Voor het Eurostoxx systeem ga ik uit van een margin van 3000 euro en bij het Nasdaq systeem 20.000 euro. Hoe hoog deze borg is, verschilt. Zo ligt de borg voor het Eurostoxx systeem bij bijvoorbeeld Lynx op 3500 euro. Bij Saxo ligt dit lager, 3000 euro. Hierdoor kunnen de gerealiseerde rendementen verschillen, en zijn afhankelijk van de gebruikte bank of broker. Ook transactiekosten kunnen variëren per bank of broker en zo het rendement beïnvloeden.

 

Juist nu is een goed moment om te starten met een van mijn systemen

Hoewel de beurzen een goed eerste kwartaal achter de rug hebben, moet nog blijken of dit de rest van het jaar wordt voortgezet. Bij voortzetting zou de Nasdaq nog 3 kwartalen 20% per kwartaal moeten stijgen, iets wat zeer onwaarschijnlijk lijkt. Mocht het tegenovergestelde gebeuren, een (forse) daling, dan maak ik mij geen zorgen. Want het is goed om te zien dat de systemen functioneren zoals bedoeld. Ze maken bijna nooit verlies en genereren rendementen bij stijgende, dalende en gelijkblijvende koersen. Hoe gaat het met je portefeuille bij een AEX stand onder de 600 punten? Voor mijn systemen maakt dat niks uit. De focus is op risicomanagement en vermogensbehoud. Gestaag maken we elke week een klein rendement om aan het eind van het jaar uit te komen op een mooi percentage.

Het is makkelijk, het kost je 1 minuut per week en je hebt geen kennis of ervaring nodig. Ik hou de beurs continue voor je in de gaten.

 

Meer weten? Kijk hier. 

 

Met vriendelijke groet,

Bram Voermans
Bedenker en oprichter van “Elkeweekgeld.nl”

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.