Resultaten 1e kwartaal 2021

Resultaten 1e kwartaal 2021

 

Resultaten ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem had het moeilijk. Dit systeem heeft een hoger risico dan de weeksystemen. Ook maken we vaker verlies. In principe krijgen we er een hoger rendement voor terug. Het eerste kwartaal kenmerkte zich door soms grote dagelijkse uitslagen. Hierdoor bleef het rendement steken op een plus van 2%. Geen reden voor zorg overigens. Het rendement in het eerste kwartaal van 2020 was zelfs negatief (-1%) om vervolgens het jaar af te sluiten met plus 32%. Maar deze grote dagelijkse uitslagen zorgde er wel voor dat we dit kwartaal enkele keren verlies maakten. Het maximale verlies was 4%.

Resultaten ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem behaalde het eerste kwartaal een rendement van 5%. Er is geen enkele week verlies gemaakt. In aanloop naar het gebeuren rondom GameStop, ging het systeem naar de zijlijn.

Mocht het u ontgaan zijn, in januari ging de koers van het Amerikaanse bedrijf GameStop als een raket omhoog. In 1 week ging de prijs van het aandeel van nog geen 40 dollar, naar een hoogste koers van meer dan 450 dollar. Kleine beleggers verdienen er enorm veel geld mee, de grootste winnaar heeft van 50.000 dollar bijna 50 miljoen kunnen maken – en dat ten koste van grote hedgefondsen. Deze hedgefondsen verloren naar verluid maar liefst 70 miljard dollar. Mede hierdoor zagen we deze week forse koersuitslagen. Mogelijk is door snelle ingrijpen een en ander in de kiem gesmoord. Zo hebben verschillende brokers beperkingen opgelegd aan het handelen in GameStop en soortgelijke aandelen.

Dit had in potentie wel een grote impact op de beurzen kunnen hebben. Zo vertelde de CEO van Interactive Brokers, een grote online broker: “We have come dangerously close to the collapse of the entire system”. Dus mooi dat ons systeem aan de zijlijn bleef staan. Mocht dit scenario zich hebben voorgedaan, dan zou dat dus geen probleem zijn geweest. Wij hadden immers geen positie ingenomen. Het nadeel is dat we door geen positie in te nemen, die weken ook geen rendement hebben gemaakt. Maar dat is uiteraard achteraf en met een kwartaal rendement van 5% zonder enig verlies ben ik uiterst tevreden. De AEX maakte in het eerste kwartaal van 2021 een positief rendement van 8%, met een maximaal verlies van 6%.

Resultaten ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem heeft een iets hoger risicoprofiel. Daar staat tegenover dat het rendement over het eerste kwartaal ook hoger was. We maakten een positief rendement van 8%. Dat is 31% op jaarbasis. En ook hier geen enkele week verlies. De Eurostoxx50 index deed het iets beter dan de AEX index en behaalde een rendement van 10% in het eerste kwartaal.

De AEX index

De AEX index is nu al 5 maanden op rij gestegen en in de plus gesloten. Afgelopen kwartaal maakte de AEX elke maand een nieuwe hogere top. De AEX kwam eind maart ook boven het oude hoogste punt ooit, de 703 punten van september 2000. Het is duidelijk dat de trend omhoog is en de kooplust is groot.

Dit had onder andere ermee te maken dat de Verenigde Staten een stimuleringspakket goedkeurde van 1.9 triljoen. Nu zijn grote getallen voor veel mensen vaak wat abstract. Om een voorstelling te geven: 1 triljoen “one trillion” seconden staat gelijk aan 31.710 jaar (!). Zo is het duidelijker hoe groot de steunmaatregelen van de Verenigde Staten zijn.

De maand april is de AEX ook positief begonnen met een nieuwe hogere top. Maar eind april weten we of de AEX de maand april positief is geëindigd.

Als we kijken naar de afgelopen 20 jaar dan is de AEX slechts in twee gevallen 6 maanden achter elkaar in de plus gesloten. Dit was in 2005 en in 2006. Beide keren zorgde de maanden daarna voor dalende koersen van respectievelijk 9% en 14%.

Het is dus nog de vraag of de maand april positief gaat afsluiten, maar de waarschijnlijkheid dat de maanden daarna ook positief zullen zijn neemt af.

Nu is een goed moment om in te stappen!

De ElkeWeekGeld.nl systemen hebben het dit kwartaal net niet beter gedaan dan de index. Het is de vraag of de indices het komend kwartaal net zo goed gaan presteren. Voor de systemen van ElkeWeekGeld.nl maakt het allemaal niet uit. Door het gebruik van optieconstructies verdienen we geld als de beurs stijgt, daalt of gelijk blijft. Dus ook het tweede kwartaal verwacht ik elke week geld te verdienen.

Wacht niet langer en zorg voor meer rendement op uw vermogen.

Dit is makkelijk en kan zonder kennis of ervaring met opties.

En het kost maar 1 minuut per week.

Kijk hier voor meer informatie.

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.