Rendement 2021

Kijken we terug op 2021, dan denken we direct aan rendement. Het kon niet op, wat er ook gebeurde, de beurzen bleven stijgen tot eind november. In 2021 zagen we ook heel weinig correcties en bleven de dalingen beperkt.

De AEX index liet met een plus van bijna 28% de grootste stijging zien sinds 2009. De AEX index zette daarmee ook een nieuw record, met een hoogste slotstand van 827 punten in november. Niet alleen bij de AEX index sneuvelden in 2021 records, maar op alle beurzen wereldwijd.

De AEX index deed het ook goed ten opzichte van andere beurzen in de wereld en in Europa. Van de grote Europese beurzen, deden alleen Stockholm en Parijs het beter in 2021.

Nu maakte het in 2021 wel uit op welke beurzen je actief was en meer specifiek in welke sectoren. Niet iedereen heeft 2021 positief afgesloten. En hoe zal het dit jaar gaan op de beurs? Daar zullen we een andere keer op ingaan. Allereerst meer inzicht in de resultaten van onze drie systemen.

 

Hoe deden de ElkeWeekGeld.nl systemen het in 2021?

Dan nu de resultaten van ElkeWeekGeld.nl. En met resultaten bedoel ik de rendementen én de gerealiseerde risico’s.

ElkeWeekGeld.nl biedt momenteel drie systemen aan. Twee systemen genereren wekelijks een transactie. Eén systeem voor de AEX index en één voor de Eurostoxx50 index. Deze laatste index is een mandje met daarin de 50 grootste Europese bedrijven. Daarnaast heb ik een systeem dat elke dag een positie inneemt op de AEX.

 

ElkeWeekGeld.nl rendement 2021
Rendement ElkeWeekGeld.nl Optie Systemen 2021

 

ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 3.6%. Het laatste kwartaal bedraagt het rendement -2.8%. Het jaarrendement komt op 25%. In 2021 waren er 7 dagen waarop we een verlies noteerden. Alle andere dagen waar een positie was ingenomen eindigden met winst. Het maximale verlies bedroeg 10%. Het rendement van de AEX index was bijna 28% en het grootste verlies was iets lager dan ons AEX Dagoptie Systeem en bedroeg 9%. Het Dagoptie Systeem deed het niet slecht met een totaalrendement van bijna 25%, maar versloeg daarmee de AEX net niet. Ook het maximale verlies was net iets groter. Nu was het rendement van de AEX in 2021 behoorlijk uitzonderlijk. Het totaalrendement van ons AEX Dagoptie Systeem bedraagt sinds de start in juli 2019 90%. Over deze periode presteert het systeem ruimschoots beter dan de AEX index, zowel qua risico als rendement.

 

ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 1.5%. Het kwartaalrendement bedraagt 6.6% en het jaarrendement komt op 23%. Er was 1 week waarin we een verlies noteerden. Alle andere weken eindigden met winst. Het maximale verlies bedroeg 3%. Het rendement van de AEX konden we niet bijhouden. Daar staat tegenover dat het risico 3x zo klein was. Iets minder rendement, met veel minder risico. Dat het systeem risico als uitgangspunt heeft wordt hiermee bewezen.

 

ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem behaalde over december een maandrendement van 2.7%. Het kwartaalrendement bedraagt 7.3% en het jaarrendement komt op maar liefst 32%. In 2021 maakte dit systeem geen enkele week verlies! Ter vergelijking, het maximale verlies van de Eurostoxx50 index kwam uit op 9%. Het rendement van de Eurostoxx50 index was 21%. Daarmee presteert dit systeem zowel qua risico als rendement fors beter dan de Eurostoxx50 index. Dit systeem heeft een iets hoger risicoprofiel dan het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem en daardoor meer kans op een hoger rendement. Uit de grafiek hierboven blijkt ook hoe stabiel en geleidelijk het rendement is gerealiseerd. Precies zoals het systeem bedoeld is.

 

Margin

Voor de berekening van het rendement ga ik uit van een gemiddelde margin van 5000 euro per optiepositie op de AEX. Voor de Eurostoxx50 ga ik uit van een gemiddelde margin van 3000 euro. Margin is het bedrag dat je als borg moet aanhouden bij een bank of broker. Hoe hoog deze borg is, verschilt. Zo is de margin voor de AEX bij Lynx momenteel ongeveer 6500 euro. Bij Saxo ligt dit een stuk lager en rond de 3500 euro. Omdat iedereen bij een andere broker zit, ga ik uit van een gemiddelde margin van 5000 euro. Hiermee hangen de genoemde rendementen af van de gebruikte bank of broker, en kunnen daardoor hoger of lager zijn. In een volgende nieuwsbrief zal ik hier nog op terugkomen.

 

2022

Over de vooruitzichten van dit beursjaar zal ik een volgende keer iets vertellen. Maar januari was voor de beurzen geen goede maand. Onze systemen zijn het jaar goed begonnen. Ook dit jaar verwacht ik weer dubbele cijfers aan rendement te genereren. En met een lager risico dan de index. Voor alle systemen, elke week.

 

Wil je meer rendement? Klik hier voor meer informatie over het volgen mijn systemen.

 

Met vriendelijke groet,

Bram Voermans
Bedenker en oprichter van “Elkeweekgeld.nl”

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.