Uitleg Systeem

Hier leg ik uit hoe het systeem werkt en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen.

2 systemen

ElkeWeekGeld.nl biedt momenteel 2 Weekoptie Systemen aan. Er is een systeem voor de Nasdaq index en voor de Eurostoxx index. Deze laatste index is een mandje met daarin de 50 grootste Europese bedrijven.

 

Het schrijven van opties

Het systeem gaat uit van het verkopen van 2 opties op de index. In optietermen: een “Short Strangle”. Hierdoor creëert je een bandbreedte waarbinnen de aandelenindex zich mag bewegen. Als de index binnen een week niet onder of boven de door het systeem gestelde bandbreedte komt, dan mag je het geld dat je hebt gekregen voor het aangaan van deze optiepositie houden. En daarmee maak je winst.

 

Risicomanagement

Het uitgangspunt van de systemen is dat de posities automatisch vervallen na een week. Daar hoeven we niets voor te doen. Maar komt de index in de buurt van de door het systeem berekende grens, dan wordt de optiepositie voortijdig gesloten. Dit komt een enkele keer voor. In dat geval zullen we een extra e-mail en SMS versturen gedurende de week. Dit zorgt ervoor dat de transactie gesloten wordt met verlies. Let op: beleggen met opties brengt kosten en risico’s met zich mee die niet voorkomen bij sparen. Je kunt (een deel van) je inleg of meer verliezen. Risicobeheersing is dus cruciaal. Daarom is het systeem opgebouwd uit risicobeperkende maatregelen. Zo neemt het systeem bijvoorbeeld geen positie in, als er grote risico’s worden verwacht. We nemen dus niet altijd elke week een positie in, maar meestal wel.

 

Goede rendementen

Het systeem kiest een dusdanig veilige onder- en bovengrens, dat deze bijna nooit met verlies gesloten hoeft te worden. En daarmee verdien je dus bijna elke week geld! Op basis van tests uit het verleden maken we gemiddeld 1 a 2 keer per jaar verlies. Het verlies dat we in zo’n week maken is vaak groter dan de gemiddelde winst. Het duurt dus vaak enkele weken voordat we het verlies hebben goedgemaakt. Maar historisch komen de resultaten uit op 25% per jaar. Daar moeten nog wel de transactiekosten en de kosten voor het abonnement vanaf. En door de bandbreedte die we gebruiken kun je dus geld verdienen, als de beurs stijgt, daalt of gelijk blijft.

 

Monitoren van de ingenomen positie

Wij hebben de optiekennis en geven in onze beleggingsaanbeveling precies aan wat er moet gebeuren. Het algoritme bewaakt continue de ingenomen positie. Je hoeft dus ook niet continue de beurs in de gaten te houden.

 

Beleggen met je eigen beleggingsrekening

Je belegt met je eigen beleggingsrekening. Daar hebben wij geen toegang toe. We kunnen niet bij je geld. Je bent zelf volledig in control en zelf verantwoordelijk voor je beleggingen. Als je op vakantie bent of als je niet in de gelegenheid bent om de positie in te nemen dan is dat geen probleem. Het rendement is ongeveer 0.5% per week, dus als je een keer een week geen positie inneemt dat heeft dat een beperkte impact op het jaarresultaat. En je loopt dan uiteraard ook geen risico. Mocht het niet lukken om op vrijdag de positie in te nemen, dan kun je het ook op maandag nog proberen. Wel is het rendement dan vaak lager.

 

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies en dient derhalve gekwalificeerd te worden als beleggingsaanbeveling. De aanbeveling sluit mogelijk niet aan bij je persoonlijke financiële situatie, je kennis en ervaring, je beleggingsdoelstelling en/of – horizon en je risicoprofiel en/of -tolerantie. Wanneer je de beleggingsaanbeveling volgt ben je altijd zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of deze belegging passend voor je is, in relatie tot je financiële situatie en je beleggingsdoelstellingen. De financiële instrumenten genoemd in deze beleggingsaanbeveling bevatten risico’s die kunnen resulteren in verlies, waardoor deze instrumenten en/of strategie niet voor iedere belegger geschikt is. Daarbij geldt dat de waarde van de beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je totale verlies kan hoger zijn dan je totale inleg.

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.