Optiepositie innemen bij Lynx
Gebruik de button in het weekbericht

We gaan hieronder uitleggen hoe we de order inleggen bij Lynx.

Dit kan snel en eenvoudig via de button in het weekbericht.

Meer informatie over wat het weekbericht betekent lees je hier.

Hieronder geven we stap voor stap aan wat je elke week moet doen.

Dit kan op een computer, laptop, tablet of smartphone.

Klik op de button in de email (hieronder een voorbeeld) om de optie in portefeuille te nemen.

volg direct bij Lynx

De website van Lynx wordt geopend. Log in op de website van Lynx met je gebruiksnaam en wachtwoord.

onboarding Lynx

Aan de rechterkant van het scherm staat onderstaand orderscherm klaar (hieronder een voorbeeld):

Stap 1

Vul in het vakje onder ‘aantal’ het aantal opties in dat je wilt innemen. Afhankelijk van hoeveel geld er op je beleggingsrekening staat kun je dit aanpassen. Met 3750 euro kun je 1 positie innemen. Met 7500 euro 2 posities, enz.

Stap 2

Pas de prijs aan. De prijs die we in de e-mail/SMS vermelden is de prijs die wij voor de optie hebben gekregen. Omdat de beurs beweegt, verandert de prijs van de opties ook elk moment. Daarom moet je de prijs aanpassen als jij ingelogd bent bij Lynx. In een eerdere stap hebben we real-time koersinformatie aangezet. Hierdoor zie je onder ‘Bied’ de prijs die je voor de optie kunt krijgen op het moment dat jij bent ingelogd. Je hebt nu 2 mogelijkheden:

Optie 1 – voor beginners

Je past de prijs aan naar de biedprijs. Dus in dit voorbeeld verander je de 0.90 naar 0.70. Dit zorgt voor onmiddellijke uitvoering van de order. Je bent dan zeker dat de optietransactie is uitgevoerd en dat je het geld dat je verdient met het verkopen van de optie op je rekening hebt staan. Dit kost je de minste tijd maar geeft iets minder rendement dan optie 2.

Optie 2 – voor gevorderden

Je past de prijs aan naar de biedprijs +10 cent. In het voorbeeld vul je dus 0.80 in bij de limietprijs. Je hebt dan een iets hoger rendement dan bij optie 1. Waarschijnlijk wordt je order nu vrij snel uitgevoerd. Je loopt wel het risico dat de prijs te hoog is en dat je de optie helemaal niet verkoopt. Je verdient daarmee deze week niets. Als je meer tijd hebt en handig bent met het inleggen van orders, dan zou je de prijs na 10 minuten met 10 cent kunnen verlagen. Als na 10 minuten de optie nog steeds niet is verkocht, dan doe je dat weer. Net zo lang totdat de optie is verkocht. Hou er wel rekening mee dat de beurs om 17.30 sluit. Daarna is het niet meer mogelijk om te handelen op de beurs. 

Je kunt de order pas aanpassen na stap 4 hieronder. Na stap 4 druk je rechtsboven op ‘Portefeuille’ om de order aan te passen. Daarna druk je op het tabblad ‘UITSTAANDE ORDERS’. Zie je hier niets staan? Dan is de order uitgevoerd en zie je de opties onder ‘POSITIES’.

Staat de order onder het tabblad uitstaande orders, dan kun je in het veld limiet de prijs aanpassen. Druk vervolgens op het potloodje en daarna op ‘UPDATE ORDER’.

Stap 3

Druk op het plusje dat voor ‘Voeg target of stoploss toe’ staat. Er klapt dan een menu uit. Voeg vervolgens onder stoploss de stoploss toe die in de email staat. Mochten we door de stop gaan dan ontvang je ook een email en SMS bericht.

Stap 4

Druk op de groene ‘VERZEND ORDER’ knop.

 

Je zou nu alles moeten weten om elke week de optiepositie in te kunnen nemen.

Mochten er na het doorlezen van deze handleiding nog vragen zijn, neem dan contact met mij op.

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.