Optiepositie innemen bij Saxo
Gebruik de button in het weekbericht

We gaan hieronder uitleggen hoe we de order inleggen bij Saxo.

Dit kan snel en eenvoudig via de buttons in het weekbericht.

Meer informatie over wat het weekbericht betekent lees je hier.

Hieronder geven we stap voor stap aan wat je elke week moet doen.

Dit kan op een computer, laptop, tablet of smartphone.

Je kunt ook de handleiding downloaden en printen.

Na het innemen van de optiepositie kan het zijn dat je waarschuwingen krijgt van Saxo over een hoog margin gebruik of in verband met het overschrijden van de maximale margin. Deze berichten behoeven geen directe actie.

Klik op de button in de email (hieronder een voorbeeld) om de optie in portefeuille te nemen. Doe eerst de calloptie en dan de putoptie. Dus druk eerst op de bovenste zwarte button, volg onderstaande stappen. Klik dan op de tweede zwarte button en herhaal onderstaande stappen.

De website van Saxo wordt geopend. Log in op de website van SAXO met je gebruiksnaam en wachtwoord.

Nadat je bent ingelogd staat het orderticket klaar. Hieronder een voorbeeld:

Stap 1

Verander het aantal opties dat je wilt innemen. Dit staat standaard op 1. Afhankelijk van hoeveel geld er op je beleggingsrekening staat kun je dit aanpassen. Met 3.300 euro kun je 1 positie innemen. Met het 6.600 euro 2 posities, enz.

Stap 2

Pas de prijs aan. De prijs die we in de e-mail/SMS vermelden is de prijs die wij voor de optie hebben gekregen. Omdat de beurs beweegt, verandert de prijs van de opties ook elk moment. Om een reële prijs te krijgen voor jouw opties moet je de prijs aanpassen als jij ingelogd bent bij Saxo. In een eerdere stap hebben we real-time koersinformatie aangezet. Hierdoor zie je onder ‘Bied’ de actuele prijs die je voor de optie kunt krijgen op het moment dat jij bent ingelogd. Je hebt nu 2 mogelijkheden:

Optie 1 – voor beginners

Je past de prijs aan naar de biedprijs. Dit zorgt voor onmiddellijke uitvoering van de order. Je bent dan zeker dat de optietransactie is uitgevoerd en dat je het geld dat je verdient met het verkopen van de optie op je rekening hebt staan. Dit kost je de minste tijd maar geeft iets minder rendement dan optie 2.

Optie 2 – voor gevorderden

Je past de prijs aan naar de biedprijs +10 cent. In het voorbeeld vul je dus 0,40 in bij het prijsveld. Je hebt dan een iets hoger rendement dan bij optie 1. Waarschijnlijk wordt je order nu vrij snel uitgevoerd. Je loopt wel het risico dat de prijs te hoog is en dat je de optie helemaal niet verkoopt. Je verdient daarmee deze week niets. Als je meer tijd hebt en handig bent met het inleggen van orders, dan zou je de prijs na 10 minuten met 10 cent kunnen verlagen. Als na 10 minuten de optie nog steeds niet is verkocht, dan doe je dat weer. Net zo lang totdat de optie is verkocht. Hou er wel rekening mee dat de beurs om 17.30 sluit. Daarna is het niet meer mogelijk om te handelen op de beurs. Hoe je een order aanpast wordt hier uitgelegd.

Stap 3

Druk op de rode verkoopknop. Daarna krijg je het volgende in beeld:

Voer de ontvangen verificatiecode in en druk op ‘Verifiëren’

Klik op ‘Bevestigen’

Herhaal bovenstaande stappen om ook de putoptie te verkopen. Druk daarvoor op de zwarte button “Volg de put bij Saxo” die in het weekbericht zit.

Let op: meestal verkopen we zowel een call- als een putoptie. Soms alleen een calloptie en soms alleen een putoptie. In dat geval hoeven deze stappen maar 1x te worden uitgevoerd en is er ook maar 1 button in het weekbericht.

Bij SAXO is het niet mogelijk om een stop in te geven voor deze opties. Je ontvangt een email en SMS mochten we door de stop gaan. Lees deze handleiding hoe je een optiepositie moet sluiten. Bij Lynx is het wel mogelijk een stop mee te geven.

Wil je de order annuleren? Kijk dan hier hoe dat moet.

Je zou nu alles moeten weten om elke week de optiepositie in te kunnen nemen.

Mochten er na het doorlezen van deze handleiding nog vragen zijn, neem dan contact met mij op.

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.