Volgens Will Rogers is de snelste manier om je geld te verdubbelen, het dubbel te vouwen en in je achterzak te steken.
Contant geld in je achterzak steken. Wie gebruikt er nu nog contant geld? En je geld verdubbelen, daar moeten we het eens over hebben. Maar eerst nog iets over contant geld en cryptomunten.
Loonzakje
Vroeger kreeg je je loon uitbetaald in een loonzakje. Het loonzakje is een envelop waarin het loon aan het eind van de werkperiode, contant aan werknemers werd uitbetaald. Met het toenemende gebruik van bank- en girorekeningen in de jaren 1960 raakte deze wijze van uitbetaling geleidelijk in onbruik.
Vaak was het loonzakje voorzien van gaten zodat men kon controleren wat er in het zakje zat. Of om te controleren of het zakje leeg was (zodat men niet per ongeluk een zakje met geld weggooide). Op de envelop stond soms ook behalve de naam van de werknemer, ook de specificatie van het geld in coupures. Zo kon de administratie van de werkgever een bestelling voor de bank berekenen om iedereen met gepast geld te betalen.
Een medewerker van het bedrijf ging op de betaaldag langs bij de bank en haalde het geld contant op. Ook banken zorgden ervoor dat ze op betaaldagen voldoende contant geld in huis hadden. Om boeven te misleiden, liep er soms een tweede man mee met een koffer waardeloos papier. Ook werden grote hoeveelheden cash aangetekend verstuurd via de post, waarbij het bijgevoegde formulier veiligheidshalve vermeldde dat het om tien gulden ging.
Nadelen
Maar cash geld moeten we niet te veel romantiseren. Zo werd de loonzak leeggedronken in de kroeg. Of werd niet het gehele loon afgedragen aan het gezin. Een ander nadeel van cash was de onveiligheid. Het aantal gewapende bankovervallen steeg van vijf in 1965 naar 570 begin jaren negentig. Verder kon je cash verliezen of ervan worden beroofd. En tegenwoordig kunnen er ook nog coronavirussen op zitten.
Digitaal geld
Digitaal geld dan maar? De digitale revolutie heeft ons opgescheept met identiteitsfraude, Whatsapp-fraude, nepwebwinkels, phishing, neptelefoontjes van de bank, valse rekeningen, pump en dump, enzovoorts. Digitaal geld is ongrijpbaar, en bovendien zélf een commercieel product. De ene na de andere cryptomunt wordt gecreëerd. Kun je daar dan je geld mee verdubbelen?
Cryptomunten
Ik heb moeite met de waardering van cryptomunten. Noem mij een boomer, ouderwets of een cryptobeet. Of is het misschien mijn economische opleiding? Wat wel zeker is: je loopt een hoog risico. Het komt geregeld voor dat een cryptomunt van de een op de andere dag zomaar 10 of 20 procent van de waarde heeft verloren. Meer dan 50% komt ook voor.
Opties
Nee, dan steek ik mijn geld liever in opties. Daarmee verdien ik geld als de beurs stijgt en daalt. Verdubbelen? Dat kan. Met 20 procent per jaar ben ik tevreden. Jaar na jaar. En na 5 jaar is je vermogen verdubbeld! Dat blijkt uit de resultaten van mijn systemen. En de verliezen? Die waren zeldzaam. En de paar procenten tussentijds verlies staan in geen verhouding tot het rendement van 20 procent.
Wil je het een keer proberen? Neem nu een maandabonnement. Geheel vrijblijvend en maandelijks opzegbaar. Het innemen van een positie kost je slechts 1 minuut per week. Dat is snel verdiend!
Veel succes!
Bram Voermans
Bedenker en oprichter van “Elkeweekgeld.nl”