Goedkoper aandelen kopen? Zo doe je dat!

 

Als je begrijpt hoe opties werken, dan kun je aandelen tegen een lagere prijs verwerven.

 

Stel je voor dat je graag aandelen van een bepaald bedrijf wilt hebben, maar je vindt ze te duur. Je wilt ze kopen tegen een lagere prijs. Dit is een manier waarop je dat zou kunnen doen met behulp van opties:

 

Stap 1: Kies een aandeel

Selecteer een aandeel waarin je geïnteresseerd bent om te kopen.

 

Stap 2: Bepaal een gewenste aankoopprijs

Stel een prijs vast waartegen je bereid bent de aandelen te kopen. Dit is de uitoefenprijs van de put-optie.

 

Stap 3: Verkoop een optie

Je kunt een optiecontract verkopen dat een “put-optie” wordt genoemd. Dit contract geeft iemand anders het recht om jou de aandelen te verkopen tegen de prijs die je hebt bepaald bij stap 2. Dat moet binnen een bepaalde periode worden gedaan, de looptijd van de optie.

 

Stap 4: Ontvang geld

Voor het verkopen van de optie krijg je geld van de persoon die de optie van jou koopt. Dit geld mag je houden, ongeacht of de optie wordt gebruikt of niet.

 

Stap 5: Koop de aandelen (als de optie wordt gebruikt)

Als de prijs van de aandelen zakt tot onder de prijs die je had bepaald, kan de persoon die de optie heeft gekocht ervoor kiezen om van de optie gebruik te maken en jou de aandelen te verkopen tegen de prijs die je hebt gekozen. In dat geval kun je de aandelen kopen tegen de lagere prijs die je wilde betalen. Daarnaast mag je het geld dat je hebt ontvangen bij stap 4 houden.

 

Stap 6: Houd het ontvangen geld (als de optie niet wordt gebruikt)

Als de prijs van de aandelen niet zakt tot onder je gewenste aankoopprijs, zal de persoon die de optie heeft gekocht waarschijnlijk ervoor kiezen om de optie niet te gebruiken. In dat geval mag je het geld dat je hebt ontvangen bij stap 4 houden, en kun je de aandelen niet kopen.

 

Het verkopen van opties kan een effectieve strategie zijn om goedkoper aandelen te verkrijgen als je bereid bent de aandelen daadwerkelijk te kopen. Het heeft echter ook risico’s, en het is belangrijk om deze risico’s te begrijpen als je zelf aan de slag gaat met het handelen in opties. Daarnaast heb je kennis en ervaring over opties nodig.

 

Lijkt je dit interessant?

Deze en andere optiestrategieën behandelen we in onze optiecursussen. Klik hier voor meer informatie.

 

Bram Voermans
Bedenker en oprichter van “Elkeweekgeld.nl”

 

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.