Financieel de slechtste september, kwartaal en jaar van je leven?

Het is kommer en kwel op de beurzen. Niet alleen afgelopen maand, maar ook het derde kwartaal was niet best. Het past allemaal in een van de slechtste beursjaren ooit. Hieronder een overzicht hoe een selectie van beleggingen het hebben gedaan in september, het derde kwartaal en in 2022.

DB q3 2022 total returns

Wat opvalt is dat alles negatief rendeert. Spreiden had geen zin! Het enige waar je het dit jaar goed mee had gedaan, is als je olie in je portefeuille had. En dat vooral het eerste half jaar. Het derde kwartaal was ook voor olie een slecht kwartaal. Alleen zilver is een uitzondering in de maand september en in die maand de enige stijger.

Zoals je ziet bungelen de aandelen onderaan, waarbij onze oosterburen voor dit jaar komen op een negatief rendement van 34%.

Onze eigen AEX staat eind september op een negatief jaarrendement van 20%.

Maar hoe staat het met mijn systemen?

Trouwe lezers van deze blog weten dat we met onze systemen geld kunnen verdienen als de beurs stijgt, daalt en gelijk blijft. Dat zie je ook terug in de resultaten:

Resultaten Q3 2022

Resultaten ElkeWeekGeld.nl AEX Dagoptie Systeem

Dit systeem heeft het hoogste risico van alle ElkeWeekGeld.nl systemen. Ook maken we vaker verlies. Maar ondanks het lastige beursklimaat wist dit systeem een mooi rendement te genereren in het derde kwartaal. Het kwartaalrendement komt op 8%. En daarmee deed dit systeem het ruimschoots beter dan de AEX. Een outperformance van het afgelopen kwartaal en van het hele jaar. Het systeem komt verder op stoom en heeft in de eerste weken van oktober een rendement gemaakt van meer dan 4%.

 

Resultaten ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl AEX Weekoptie Systeem is het meest conservatieve systeem. Door het lage risico blijft dit systeem dit jaar, meer dan anders, vaker aan de zijlijn. Vermogensbehoud staat voorop. Geen positie, dus ook geen risico. Alle weken dat we wel een positie innamen, sloten we af met winst. En daardoor maakte ook dit systeem een mooi kwartaalrendement: 4%. Daarmee komt het jaarrendement uit op 8%. Fors meer dus dan de -20% van de AEX.

Dit systeem is sinds 15 oktober niet meer beschikbaar voor nieuwe deelnemers.

 

Resultaten ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem

Het ElkeWeekGeld.nl Eurostoxx50 Weekoptie Systeem heeft een iets hoger risicoprofiel dan het AEX Weekoptie Systeem. Hierdoor hebben we vaker een positie ingenomen en realiseerden we een positief rendement van 8%. Ook dit kwartaal hadden we geen enkele week verlies. De Eurostoxx50 index, de index met daarin opgenomen de 50 grootste bedrijven van Europa, presteerde dit jaar nog slechter dan de AEX index en behaalde een negatief rendement van -23%. Daarmee behaalden we een fors beter resultaat dan de index. Het verschil tussen ons systeem en de index uit op 43%(!).

Meer rendement en minder risico’s met opties.

 

2022 het op twee na slechtste beursjaar ooit

2022 slecht beursjaar

Op 1974 en 2002 na is dit het slechtste beursjaar ooit.

Hoe de rest van het jaar verloopt weet niemand. Maar ik zou niet hopen op een miraculeus herstel.

Ik beleg zelf vrijwel uitsluitend alleen in mijn eigen systemen. En met mij vele andere deelnemers.

Deelnemers die blij zijn dat ze dit jaar niet in aandelen zijn gestapt.

Het een na beste moment om met mijn systeem te starten is vandaag!

De systemen maken bijna nooit verlies en genereren rendementen bij stijgende, dalende en gelijkblijvende koersen. Hoe gaat het met je portefeuille als de AEX het komende kwartaal verder daalt? Voor mijn systemen maakt dat niks uit. Gestaag maken we elke week een klein rendement om aan het eind van het jaar uit te komen op een mooi percentage. Het is makkelijk, het kost je 1 minuut per week en je hebt geen kennis of ervaring nodig.

 

Klik hier en start vandaag met mijn systeem.

 

Hartelijke groet,

Bram Voermans
Bedenker en oprichter van “Elkeweekgeld.nl”

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.