De systemen

ElkeWeekGeld.nl biedt momenteel 3 systemen aan. 2 systemen genereren wekelijks een transactie. 1 systeem voor de AEX index en 1 voor de Eurostoxx50 index. Deze laatste index is een mandje met daarin de 50 grootste Europese bedrijven. Daarnaast heb ik een systeem dat elke dag een positie inneemt op de AEX.

Systeem 1: AEX

Dit systeem heeft als basis het in eigen beheer ontwikkelde model dat gebruikt wordt voor het wekelijks innemen van optieposities op de AEX. Dit systeem is opgebouwd met risicobeheersing als uitgangspunt en maakt gebruik van een stoploss. Dit, samen met andere maatregelen, beperkt in de meeste gevallen het verlies. Omdat veel andere weken met winst afsluiten, is een eventuel verlies snel weer weggewerkt. Elke vrijdag tussen 16.00 en 17.00 wordt een positie ingenomen. Voor dit systeem gaan we uit van een jaarlijks netto rendement van 20%.

Je hebt voor dit systeem 5.000 euro nodig per optiecombinatie*.

Systeem 2: Eurostoxx50

Dit systeem heeft als basis het in eigen beheer ontwikkelde model dat gebruikt wordt voor het wekelijks innemen van optieposities op de Eurostoxx50. Dit systeem is opgebouwd met risicobeheersing als uitgangspunt en maakt gebruik van een stoploss. Dit, samen met andere maatregelen, beperkt in de meeste gevallen het verlies. Omdat veel andere weken met winst afsluiten, is een eventueel verlies snel weer weggewerkt. Elke vrijdag tussen 12.00 en 14.00 wordt een positie ingenomen. De Eurostoxx50 weekopties expireren elke vrijdag om 12.00 uur, dit in tegenstelling tot de AEX die om 16.00 expireert.

Het grootste verschil tussen het AEX en Eurostoxx50 systeem is dat er bij het Eurostoxx50 systeem gebruik wordt gemaakt van weekopties op de EuroStoxx50 index.

De EuroStoxx50 is een index van de 50 grootste bedrijven van Europa. Deze index is veel groter dan de AEX. Dat betekent dat er veel meer transacties plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de premie die je voor je opties krijgt, in het algemeen net iets beter is dan op de AEX. Ook zijn er meer mogelijkheden om de juiste optieserie te selecteren. Tot slot is de margin of borg die je moet aanhouden relatief gunstig. Je hebt voor deze strategie 3.000 euro nodig per optiecombinatie*.

Bij dit systeem wordt vooraf geen stoploss meegeven, maar krijgt je een mail of SMS wanneer de positie gesloten moet worden. Dit voorkomt dat de positie te snel met verlies wordt gesloten. Net als bij het AEX systeem zal dit weinig voorkomen, daar de meeste posities met winst eindigen.

Al deze factoren zorgen voor een iets hoger risico dan wanneer we posities innemen op de AEX. Daar staat tegenover dat het rendement voor de EuroStoxx50 weekopties hoger uitkomt. We gaan uit van een jaarlijks netto rendement van 25%.

Systeem 3: AEX Dagopties

Dit is een nieuw ontworpen systeem en specifiek aangepast aan de eigenschappen van dagopties. Elke dag tussen 16.30 en 17.30 wordt een positie ingenomen. Het is dus een actief systeem, waar je elke dag de tijd voor moet hebben. Dit systeem heeft een hoog risico, veel hoger dan de andere systemen van ElkeWeekGeld.nl. Ook maakt het systeem vaker verlies. En deze verliezen kunnen ook flink hoger zijn. Echter, daar staan hoge rendementen tegenover, die het mogelijk maken een verlies snel weer weg te werken. Voor dit systeem gaan we uit van een jaarlijks netto rendement van 50%.

Je hebt voor dit systeem 5.000 euro borg nodig per optiecombinatie*.

 

*margin vereisten verschillen per bank of broker en kunnen hoger of lager zijn