De markten waarin u kunt beleggen

In deze vierde blog, vertel ik meer over de markten waarin je kunt beleggen. Er zijn zeer veel mogelijkheden, eigenlijk te veel om op te noemen. Daarom beschrijf ik alleen de meest gebruikte markten.

Blog 1 Waar moet je dan nog meer op letten als je wilt beginnen met beleggen?
Blog 2 Hoe bepaal je de bank of broker bij het beleggen?
Blog 3 Welke beleggingsinstrumenten zijn er?

 

Your teacher can open the door but you must enter by yourself.”

Chinese Proverb

 

 

Aandelenmarkt

De aandelenmarkt is ongetwijfeld de meest veelzijdige en bekende markt. Je kunt wereldwijd allerlei aandelen kopen. Van bedrijven in de technologie, gezondheidszorg, voeding, farmacie, industrie, media, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een bedrijf of sector waar je in kunt beleggen via de beurs. Naast een spreiding in sectoren, is het ook mogelijk te spreiden naar regio. Zo kun je aandelen kopen van bedrijven uit Nederland, Europa, Amerika, het verre oosten, enzovoorts. Maar waar baseer je deze keuze op? Hier ga ik in een volgende blog verder op in.

 

Valuta

Een minder voor de hand liggende markt is die van de vreemde valuta. De valutamarkt is de grootste financiële markt ter wereld. Je kunt verschillende beleggingsinstrumenten, waaronder ook opties, gebruiken om te handelen in vreemde valuta. Op die manier kun je geld verdienen als je bijvoorbeeld verwacht dat de euro gaat stijgen ten opzichte van de dollar. Of de dollar ten opzichte van de yen. Ook hier zijn er heel veel verschillende valuta’s waar je in kunt beleggen.

 

Cryptomunten

Cryptomunten zoals Bitcoin en Etherium zijn momenteel erg populair. Zeker nu Bitcoin naar een nieuw all time high is gestegen hoor je hier veel over in de media. Ook hier kun je verschillende beleggingsinstrumenten inzetten. Zo is het mogelijk om via opties en futures te handelen in Bitcoin.

 

Edelmetalen

De meest verhandelde edelmetalen zijn goud en zilver. Maar ook hier zijn er veel andere mogelijkheden. Denk aan het beleggen in bijvoorbeeld koper, zink of nikkel. Edelmetalen leveren geen rente of dividend op.

 

REITS

Een Real Estate Investment Trust (REIT) is een bedrijf dat gewoonlijk inkomsten genereert uit het bezit en productie van onroerend goed. Door te beleggen in REIT’s, wordt indirect belegd in het onroerend goed dat het bedrijf bezit. In tegenstelling tot andere vastgoedbedrijven ontwikkelen REIT’s geen onroerend goed om het door te verkopen. REIT’s bezitten of leasen onroerend goed en keren vervolgens (een deel van) de inkomsten uit huur uit aan beleggers.

 

Grondstoffen

Aardolie en aardgas zijn de meest verhandelde grondstof op de beurzen. Van de grondstof olie die op de financiële markten wordt verhandeld, kunnen we twee soorten onderscheiden. De meest populaire is de Amerikaanse olie, namen die voor deze soort worden gebruikt zijn WTI of Crude. De andere variant is de Brent olie. Inspelen op de olieprijs is op verschillende manieren mogelijk. De instrumenten die daarvoor beschikbaar zijn: Futures, trackers, hefboomproducten en uiteraard aandelen van oliebedrijven.

 

Agrarische producten

De handel in agrarische producten is van levensbelang voor boeren. Je kunt hierbij denken aan graan, koffie of cacao. Door het gebruik van derivaten kunnen boeren zich enigszins beschermen tegen een prijsdaling voor hun oogst. De oorsprong van de huidige derivatenmarkt ligt bij de handel in agrarische producten.

Je ziet het, er zijn meer dan genoeg markten om in te beleggen. Je zult een keuze moeten maken in welke markt jij je wilt begeven. Ik heb zelf in al deze markten gehandeld. Het zal geen verrassing zijn, dat ik het meest te spreken ben over de markten waar je met opties kunt handelen.

 

Wil je ook extra inkomen genereren?
Klik dan hier voor de uitleg en/of een abonnement.

Winkelwagen

Download Gratis Ebook

Beleg succesvol met opties in 7 dagen!

U kunt meer rendement op uw vermogen realiseren door met opties te werken. Als u weet hoe het werkt, kunt u beleggen met meer rendement en met een lager risico. Opties zijn niet moeilijk of gevaarlijk, maar u moet er wel wat over leren voordat u het winstgevend kunt toepassen.