Winkelwagen (0)

Cursus en Abonnementen

26 weken abonnement Eurostoxx50
Prijs:
349
Beschrijving

Selecteer dit abonnement om 26 weken gebruik te maken van de informatie van ElkeWeekGeld.nl. Je krijgt dan 26 weken elke vrijdag tussen 12.00 en 14.00 een e-mail met de door mij ingenomen weekpositie. Je kunt daarna deze informatie gebruiken om dezelfde positie in te nemen op je eigen beleggingsrekening.

 

Dit systeem heeft als basis het in eigen beheer ontwikkelde model dat gebruikt wordt voor het wekelijks innemen van optieposities op de AEX. Dit systeem is opgebouwd met risicobeheersing als uitgangspunt en maakt gebruik van een stoploss. Dit, samen met andere maatregelen, beperkt in de meeste gevallen het verlies. Omdat veel andere weken met winst afsluiten, is dit eventuele verlies snel weer weggewerkt. Kijk bij Rendementen voor de actuele resultaten.

 

Het grootste verschil tussen het AEX en Eurostoxx50 systeem is dat er bij het Eurostoxx50 systeem gebruik wordt gemaakt van weekopties op de EuroStoxx50 index.

 

De EuroStoxx50 is een index van de 50 grootste bedrijven van Europa. Deze index is veel groter dan de AEX. Dat betekent dat er veel meer transacties plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de premie die je voor je opties krijgt, in het algemeen net iets beter is dan op de AEX. Ook zijn er meer mogelijkheden om de juiste optieserie te selecteren. Tot slot is de margin of borg die je moet aanhouden relatief gunstig. Je hebt voor deze strategie 3.000 euro nodig per optiecombinatie*.

 

De EuroStoxx50 weekopties expireren elke vrijdag om 12.00 uur, dit in tegenstelling tot de AEX die om 16.00 expireert. Dit kan iets gunstiger uitpakken, omdat er soms op vrijdag tussen 12.00 en 16.00 macro-economische cijfers bekend gemaakt worden. Je krijgt bij deze strategie daarom een e-mail tussen 12.00 en 14.00 met informatie over de door ons ingenomen weekpositie.

 

Daarnaast wordt er bij dit systeem vooraf geen stoploss meegeven, maar krijgt je een mail of SMS wanneer de positie gesloten moet worden. Dit voorkomt dat de positie te snel met verlies wordt gesloten. Net als bij het AEX systeem zal dit weinig voorkomen, daar de meeste posities met winst eindigen.

 

Al deze factoren zorgen voor een iets hoger risico dan wanneer we posities innemen op de AEX. Daar staat tegenover dat het rendement voor de EuroStoxx50 weekopties hoger uitkomt. We gaan uit van een jaarlijks rendement van 25%.

 

*margin vereisten verschillen per bank of broker en kunnen hoger of lager zijn dan 3.000 euro