elke week geld.nl

Makkelijk geld verdienen op de beurs
Winkelwagen (0)

Wat zijn opties?

Opties zijn financiele producten die op de Nederlandse beurs (AEX) verhandeld worden. Door hier slim mee om te gaan, kan er met relatief weinig risico wekelijks een interessant rendement worden behaald.

 

Er bestaan opties op allerlei financiele producten, zoals aandelen, grondstoffen en indexen. ElkeWeekGeld.nl maakt enkel gebruik van opties op de AEX index.

 

Opties kun je kopen of verkopen. ElkeWeekGeld.nl verkoopt uitsluitend opties. Door het verkopen van opties wordt er een verplichting aangegaan. Deze verplichting houdt in dat je de AEX index na een bepaalde tijd koopt op een vooraf afgesproken stand. Voor deze verplichting krijg je geld, de zogenaamde optie-premie. Om de verplichting aan te gaan dien je geld aan te houden op je beleggingsrekening. De hoogte hiervan verschilt per bank of broker, maar is niet meer dan 5.000 euro.

 

Opties zijn er met verschillende looptijden, bijvoorbeeld 1 dag, 1 week of 1 maand.

 

ElkeWeekGeld.nl werkt uitsluitend met weekopties. De aangegane verplichting duurt dan ook precies 1 week.

 

Als de AEX na 1 week niet lager dan de vooraf afgesproken stand eindigt, dan vervalt de verplichting. De ontvangen optie-premie mag je dan houden.

 

Eindigt de AEX wel lager dan de vooraf afgesproken stand, dan ontstaat er een verlies. ElkeWeekGeld.nl beperkt dit verlies door het hanteren van een stop-loss. Dit is een vooraf aangegeven niveau waarop de aangegane verplichting wordt teruggedraaid.

 

 

Meer informatie over opties vind je hier.